Мерцедес лети в аварийната лента на АМ „Тракия“

0
Неведнъж изпреварванията в аварийна лента са причинявали тежки катастрофи, като голяма част от тях са с фатален край
Неведнъж изпреварванията в аварийна лента са причинявали тежки катастрофи, като голяма част от тях са с фатален край

Неведнъж изпреварванията в аварийна лента са причинявали тежки катастрофи, като голяма част от тях са с фатален край

Софийски мерцедес фучи на АМ „Тракия” край Пловдив в аварийната лента. За това сигнализират пътуващи, които са станали свидетели на абсурдната ситуация, предаде TrafficNews. Водачът на автомобила е предприел опасната маневра в един от най-натоварените участъци – този между Стара Загора и Пловдив.

Неведнъж изпреварванията в аварийна лента са причинявали тежки катастрофи, като голяма част от тях са с фатален край.

„Лято, неделя, следобед, изключително натоварено движение в посока Пловдив и се намира един такъв, на който не му пука за своя и чуждите животи и решава да предприеме абсурдната маневра, за да пререди няколко автомобила. Не видях последните два знака от номера му, но останалите бяха СВ 0006”, коментират свидетели.

По думите им, шофьорът на мерцедеса е карал много несъобразително и се е мушил от лента в лента на зигзаг.

„После защо стават катастрофи. Ами как няма, като се намират ей такива, които ни изправят на тръни на и то няколко пъти. В същия ден станаха няколко тежки катастрофи на АМ „Тракия” и вместо да шофьорите да бъдат по-внимателни, те продължават да са безразсъдни”, споделиха още те.

Изпреварването, почивката и паркирането в аварийната лента са категорично забранени, тъй като това не е нейното предназначение.

В много от случаите аварийната лента на магистралите се използва от изнервени шофьори, които все бързат за някъде. През летния сезон, както и през празниците, когато движението по магистралата е по-натоварено броят на нарушителите се увеличава значително.

При първо нарушение санкцията за движение в аварийната лента е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Аз съм
    Разстреляйте го. Другият път няма да посмее, то няма и да може
  • 9
    2
    до 1
    докато срещне един тир и сам се обърне на насикомо!
  • 7
    1
    123
    Богат е, мерса има 9-10 възглавници, които ще го предпазят от почти всичко, застрахователят ще му го плати, тежи двойно повече от другите, мн. важен фактор, за него другите на пътя са насекоми за мачкане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари