Мемориална изложба отбелязва 70 години от рождението на Димитър Грозданов

2
Куратор на експозицията е Христина Бобокова
Куратор на експозицията е Христина Бобокова Видео: NOVA

Експозицията е озаглавена „От въглен към огън“ и се състои от картини и пластики на автора

В галерия „Райко Алексиев“ беше открита мемориална изложба по повод 70 години от рождението на художника и изкуствовед Димитър Грозданов. Експозицията е озаглавена „От въглен към огън“ и се състои от картини и пластики на автора. Показани са и кратки текстове и публикации, които имат за цел да дадат представа за развитието на изкуството в България през 90-те години на ХХ век, информира NOVA.

Куратор е Христина Бобокова.

Изложбата „От въглен към огън“ представя и документалния филм „Данте и въздушното перо“ на режисьора Димитър Липовански. Той представлява разказ за работата и творчеството на художника през погледа на приятели и колеги, пресъздава проекти и отразява неговата роля за развитието на българското съвременно изкуство.

Експозицията можете да разгледате в галерия „Райко Алексиев“ до 22 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари