Мелето в Пазарджишко е станало на един от най-опасните пътища в областта

0
Не случайно патрули на „Пътна полиция“ се разполагат най-често в този участък
Не случайно патрули на „Пътна полиция“ се разполагат най-често в този участък Снимка: bTV

Двете пътни отсечки село Звъничево - село Братаница - село Ветрен дол – село Варвара и село Звъничево - село Лозен - Септемврийски ханчета - Белово са едни от най-натоварените и опасни пътища в област Пазарджик.

Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР - Пазарджик. По думите му там има повишен пътен травматизъм, който се обуславя от една страна от изключително натоварения трафик към планинските курорти, а от друга – заради правия път, който кара водачите да се движат с по-висока и често несъобразена с пътните условия скорост.

Не случайно патрули на „Пътна полиция“ се разполагат най-често в тези участъци, особено в почивните и празничните дни, когато движението е традиционно по-натоварено, както и през зимните месеци“, уточни Стоянов.

Той допълни, че днешната верижна катастрофа, която стана на надлеза на село Звъничево с участието на 11 автомобила и петима загинали, е станала именно заради несъобразяване с метеорологичната и пътната обстановка по трасето.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари