Мексико забрани продажбата на електронни цигари

0
Президентът Лопес Обрадор обяви за "лъжа" твърдението, че електронните цигари са безопасна алтернатива на тютюневия дим
Президентът Лопес Обрадор обяви за "лъжа" твърдението, че електронните цигари са безопасна алтернатива на тютюневия дим

Междувременно властите в Мексико сити обявиха, че пушенето ще бъде забранено на главния площад на столицата – „Зокало” и в околните райони на оживения старинен исторически квартал

Мексико забрани продажбата на електронни цигари поради опасения за опасното им въздействие върху здравето, съобщи правителството, цитирано от БГНЕС.

Президентът Лопес Обрадор обяви за "лъжа" твърдението, че електронните цигари са безопасна алтернатива на тютюневия дим.

"Изпаренията също са вредни за здравето", допълни Лопес Обрадор, който подписа декрет за въвеждане на забраната в Световния ден без тютюнопушене.

Той показа розова електронна цигара, за да илюстрира как продуктите са предназначени да се харесат предимно на младите хора.

"Вижте цвета, дизайна", подчерта мексиканският президент.

Междувременно властите в Мексико сити обявиха, че пушенето ще бъде забранено на главния площад на столицата – „Зокало” и в околните райони на оживения старинен исторически квартал.

Пушенето е забранено на закрити места, в държавни учреждения, магазини, барове и ресторанти от повече от десетилетие, с изключение на някои места за развлечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари