Мексикански кмет се ожени за алигатор

1
За тържеството крокодилът бе облечен в бяла рокля
За тържеството крокодилът бе облечен в бяла рокля Снимка: Ayuntamiento De San Pedro Huamelula

Кметът Виктор Уго Соса на мексиканския град Сан Педро Уамелула по стара традиция се ожени за 7-годишно женско алигаторче на име Малката принцеса.

Подробности за церемонията разкри Daily Mail, цитиран от БГНЕС.

За тържеството алигаторът бе облечен в бяла рокля, а челюстите му бяха превързани за безопасност. Празнично облечен, Соса танцувал в прегръдка с със своята булка и не пропуснал целувката. Церемонията бе придружена от силна музика.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът ѝ с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса.

Кметовете на Сан Педро Уамелула се женят за влечуги всяка година. Традицията е запазена от 18 век. Местните смятат, че това носи късмет на рибарите. Така през 2017 г. предишният ръководител на града Виктор Агилар се ожени за женски крокодил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Маньо
    Повечето българи също са женени за крокодили.D
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари