От днес всеки ден медици във Велинград спират работа за по един час

1
Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения
Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения Видео: NOVA

Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения

Напрежение в общинския Медицински център във Велинград. От днес всеки ден лекари, медицински сестри и санитари спират работа за по един час - от 12:00 до 13:00. През това време ще бъдат преглеждани само спешните случаи. Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения за месеците декември и януари, предава NOVA.

В здравното заведение работят 30 души. Те твърдят, че проблемът с нередовното заплащане е хроничен и центърът умишлено се води към фалит.

Управителят на дружеството д-р Кемал Аликов, който преди четири месеца е назначен от общината, заяви пред NOVA, че до края на седмицата забавените заплати ще бъдат преведени. Сумата ще дойде от болницата, с която са под едно управление.

Според Аликов причината за забавянето е в натрупани дългове от предишното управление. Имало и запор на сметките на медицинския център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    daskal
    Велинград - СПА-столицата на България! С десетки хотели и къщи за гости! С цени до 500 лева на нощувка! Та в този водещ туристически център, предназначен най-вече за баровци-мангизлии, лекарите не си получават редовно заплатите. Нещо е тотално сбъркано, не мислите ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари