Медици от УМБАЛ „Канев“ получиха безплатна храна

4
14 заведения от Русе се включиха в благотворителна кампания за осигуряване на обяд и вечеря на медиците от УМБАЛ „Канев“ и Белодробната болница
14 заведения от Русе се включиха в благотворителна кампания за осигуряване на обяд и вечеря на медиците от УМБАЛ „Канев“ и Белодробната болница

14 заведения от Русе се включиха в благотворителна кампания за осигуряване на обяд и вечеря на медиците от УМБАЛ „Канев“ и Белодробната болница, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Акцията започна днес с доставката на първите порции и ще продължи до края на януари. Инициатори на кампанията в Русе са сдружението „RuseGo“ и фондация „Направи добро на непознат“. Включете се с дарение оттук: http://www.rusego.com/2020/11/darenie-medici-ruse.html

За ресторантьорите, които приготвят храна за лекари, медицински сестри и санитари, това е както благородна кауза, така и вариант за осигуряване на работа за персонала. „Винаги сме участвали в благотворителни кампании и се радваме, че можем да помогнем на медиците, които са най-важните в момента. За нас е важно в този труден момент, че така можем да осигурим работа на нашите работници, за да можем да ги задържим, защото в момента като цяло разчитаме само на разнос на храна“, казва ресторантьорът Деница Атанасова, предаде Русе Медиа.

Менюто всеки ден ще бъде различно – днес за обед медиците имат пилешка кавърма, плод и десерт, а за вечерта се подготвят други порции. „Това е една добра кампания в помощ на нашите медици, да има по-позитивно мислене и взаимопомощ. Ние не даваме злато, даваме храна, която е необходима“, казва управителят на ресторант Сашо Александров.

От болница „Канев“ са изключително признателни за отношението към колегите им, които са на първа линия.

„Една такава подадена ръка, такъв огромен жест дава сили и енергия на тези хора и им показва, че все пак има благодарност, има отношение към техния труд, тяхната професия и техния дълг, който те изпълняват денонощно. Благодарим изключително много на заведенията, които се включват, защото този период е труден за всички, и чисто икономически точно за тези браншове. Благодарим, че намират сили, енергия и дух да правят това, защото подадената ръка наистина е огромен жест, а организациите показаха и огромна социална ангажираност към медиците, които се грижат за хората, които имат нужда от медицинска помощ“, сподели от името на екипа на УМБАЛ „Канев“ говорителят на лечебното заведение Стела Кръстева.

Кампанията е отворена за набиране на средства за закупуването на продукти, с които да се приготвя храната на медицинския персонал в следващите два месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари