Мечка нападна лесничей в Словакия

0
През уикенда събирач на гъби и турист бяха нападнати и ранени от мечки
През уикенда събирач на гъби и турист бяха нападнати и ранени от мечки

През уикенда събирач на гъби и турист бяха нападнати и ранени от мечки

Лесничей в Словакия е получил няколко счупени кости след среща с кафява мечка на отдалечена пътека, предаде ДПА.

Инцидентът е станал в гъсто обрасла гора в община Квачани, далеч от населени места, съобщи в четвъртък за информационна агенция ТАСР говорителка на държавната организация за опазване на природата СОПСР, уточни БТА.

"Мечката връхлетя върху лесничей на тясна горска пътека на стръмен терен и го събори", каза говорителката. След това 35-годишният мъж паднал по склона и получил счупени ребра и натъртвания.

Председателят на парламента от социалдемократите Петер Пелегрини, който се кандидатира за президентските избори в събота, обяви в вчера вечерта, че във вторник ще бъде свикано специално заседание на парламента, на което ще се обсъди зачестилите напоследък сблъсъци между кафяви мечки и хора.

"Държавата трябва преди всичко да защитава живота и здравето на хората и едва след това това на хищниците", заяви Пелегрини пред агенция ТАСР.

През уикенда събирач на гъби и турист бяха нападнати и ранени от мечки. В средата на март мечка, заблудила се в малкия град Липтовски Микулаш, рани петима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари