Мъжът, скочил пред влак, е оцелял

0
Тялото на самоубиеца останало между двете релси на коловоза и понеже човекът бил слаб, локомотивът го "надкрачил" и само го наранил
Тялото на самоубиеца останало между двете релси на коловоза и понеже човекът бил слаб, локомотивът го "надкрачил" и само го наранил Снимка: bTV / архив

Мъж с инициали Г.Г. направи опит да се самоубие, като скочи пред влизащия в гара Стара Загора бърз влак от Бургас за София, но извади щур късмет и оцеля, макар и ранен в главата.

Инцидентът стана днес към 16,35 часа. Някогашният експрес "Слънчев бряг" и днешен бърз влак навлизал в гарата със скорост 20 километра в час. Машинистът Мартин Марков от локомотивното депо в София видял как мъжът внезапно скочил от перона пред връхлитащата композиция, но успял да спре аварийно влака, разказа самият той предаде "24 часа".

Тялото на самоубиеца останало между двете релси на коловоза и понеже човекът бил слаб, локомотивът го "надкрачил" и само го наранил. При всяко друго падане смъртта на мъжа била сигурна.

"Добре че вече скоростта беше много ниска. Успях да спра влака на трийсетина метра от обичайното място на първи коловоз и не всички вагони стигнаха до перона, но пък човекът оцеля", допълни машинистът. Той каза, че е роден във Видин и досега подобен случай не бил имал в практиката си.

Във влака пътували около 50 пътници, които продължили с пътнически влак към Пловдив, от там - и за София. Празната композиция на бързия влак с превозната бригада остана на гара Стара Загора, докато следователи завършат задължителния в такива моменти оглед. Раненият бе откаран с линейка в Спешния център на старозагорската Университетска болница.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари