Мъжът, обвинен за убийството на баба си, колабира в съда

0
Адвокатът му настоя да остане в килията
Адвокатът му настоя да остане в килията Снимка: Тина Соколова / Дарик Пловдив

29-годишният Христо Спасов, който в неделя сутринта преби майка си и уби баба си с дървена летва, колабира в съда в Пазарджик, докато магистратите гледаха мярката му „задържане под стража“.

Спасов дори повърна и се наложи да бъде повикана линейка и да го откарат в болницата в града, докато се възстанови, но след 2 часа бе върнат обратно в залата и съдът му наложи постоянен арест, информира Монитор. Още с влизането си в съдебната зала си личеше, че младият мъж не се чувства добре-изглеждаше блед и слушаше с апатия прокурора, докато четеше какви доказателства са събрани от предварителното разследване на скандала, завършил с убийството на 71-годишната баба на Христо.

Държавният обвинител настоя Спасов да остане зад решетките, тъй като е посегнал на двама души, при това най-близките му хора и има опасност да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. Изненадващо, адвокатът на Спасов също настоя обвиняемият да остане в килията, тъй като вкъщи не се чувствал добре.

Докато защитникът Петър Хрисчев говореше, изведнъж на Христо му прилоша и когато съдия Ирина Джунева го попита какво му е, той отговори, че има проблеми с белия дроб. Хората наскачаха и отвориха прозорците, Спасов се преви на две, повърна на пода и съдебните охранители го отведоха в стаята на арестантите временно, но след 5 минути бе повикана линейка, тъй като състоянието му не се беше подобрило. След почти 2 часа обаче Христо Спасов бе доведен в съда и му бе постановена постоянна мярка" задържане под стража", която може да се обжалва на  7 март.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари