Мъж заплаши с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец

0
Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади пистолет, разказва Виченцио Николае
Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади пистолет, разказва Виченцио Николае Снимка: Facebook

Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади пистолет, разказва Виченцио Николае

Румънски туристи твърдят, че са били заплашени от мъж, който насочил срещу тях пистолет в събота вечерта на плажа на къмпинг Езерец, предаде БНТ.

Румънците вече са в Букурещ, след като са подали жалба в полицията в Шабла. Те твърдят, че нападателят им не е бил задържан, а жалбата им е била приета едва след настояване от тяхна страна. От полицията в Добрич заявиха, че мъжът е установен и задържан. В районната прокуратура в Добрич обаче все още няма образувано досъдебно производство.

Алина и Виченцио Николае и техни приятели с дете пристигат на плажа в Езерец в събота сутринта. Вечерта групата пали огън, за да изпече бонбони маршмелоу.

"От средата на нищото излезе този мъж, беше много гневен, започна за вика на български нещо, което ние не разбирахме. Започна да бърка в огъня с ръце и да хвърля клоните по нас. След това извади пистолет, зареди го и го насочи директно в главата ми и към главата на другия мъж", разказа Виченцио Николае.

Алина Николае разпознава мъжа по каубойската шапка – видяла го сутринта пред караваната му. Тя звъни на 112.

"Не го арестуваха, само му поискаха личната карта, върнаха го в караваната за други документи и чак след това полицаят взе оръжието. През това време дамата – полицай беше до него, двамата се смееха, не знам точно на какво. Ние настояхме да отидем в полицията, защото те не искаха ние да пишем жалба", разказа Винченцио.

Един от туристите снима клипове, на които се чува как полицаите съветват мъжа “за да мине по най-безболезнения начин, ще се качиш с колегите” и “отиваме до участъка и там по най-бързия начин ще свършим”. Накрая всички са отведени в управлението в Шабла, където румънците пишат жалба.

"Мисля, че ако полицаите го познават, това не е първият път, в който този мъж постъпва така. Можете да си представите какво може да стане следващия път, той може да убие някого", каза румънкският турист.

От полицията в Добрич заявиха, че мъжът е бил задържан за 24 часа, а газовият законно притежаван пистолет е иззет. На румънците, които според полицията са се държали непристойно, е съставен акт заради паленето на огън на плажа.

По случая с пистолета все още не е образувано досъдебно производство, уточниха от районната прокуратура в Добрич. Това може да стане след като полицията внесат преписката при тях. Срок за това няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    1
    Балканеца
    И ко? И на плажа си правели каквото си искат, без значение дали е законно или не,и някой си решил да им развали незаконния кеф. Като няма органи, има хора с пистолети. И с каубойски шапки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари