Мъж заля с бензин жена си в село Абланица

0
Мъжът не е изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие
Мъжът не е изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие Снимка: Dunavmost

Мъжът не е изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Гоце Делчев, се води разследване по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и принуда чрез употреба на сила в условията на домашно насилие, заплашване и неизпълнение на незабавна заповед за защита от домашно насилие.

Досъдебното производство е образувано на 03.08.2023 г. за това, че на 02.08.2023 г. 71-годишният Ф.Б. не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие. Въпреки че бил отстранен от жилище на ул. „Славянска“ в с. Абланица, област Благоевград, той влязъл в него.

В хода на разследването и въз основа на показанията на разпитаните свидетели са събрани доказателства и за извършените от него други престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

На 27.07.2023 г. обвиняемият причинил на З.З. телесна повреда. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

С постановление на прокурор извършителят на деянията Ф.Б. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари