Паниката от земетресението в Турция взе жертва

0
Мъж скочи от втория етаж, откаран е с линейка в болница, но въпреки усилията на лекарите е починал
Мъж скочи от втория етаж, откаран е с линейка в болница, но въпреки усилията на лекарите е починал

Мъж скочи от втория етаж, откаран е с линейка в болница, но въпреки усилията на лекарите е починал

Един човек е загинал в паника, след като скочил от втория етаж по време на земетресението в Северозападна Турция снощи.

Това съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ-Хабер, предаде БТА.

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля северозападния турски окръг Чанаккале. Трусът е станал в 21:38 ч. местно време (20:38 ч. бълг. вр.) в района на град Йенидже на дълбочина 10,44 км.

Земетресението бе усетено в Истанбул и в други съседни окръзи.

По време на земетресението гражданин, живеещ в Бурса, е бил тежко ранен, след като е скочил от втория етаж заради обхванала го паника. Пострадалият човек е бил откаран с линейка в болница, но въпреки усилията на лекарите е починал, каза министър Коджа.

Д-р Орхан Татар, генерален директор по въпросите, свързани със земетресенията и намаляването на риска от тях в АФАД (Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации), каза снощи пред ТРТ-Хабер, че земетресението е станало на необичаен, „изненадващ разлом“.

Днес водещият турски сеизмолог проф. д-р Шюкрю Ерсой каза, че по тази разломна линия е възможно да стане трус с магнитуд дори от седма степен, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    11g24g 9okto
    Da sfeta ide 🛸👽🛸🛸🧑‍💼🏊🚣🧑‍🍳😎😎🧑‍🍳🚣🧜🧑‍💼🛸🛸👽🛸🛸👽👽🤠🛣️👍🔱🔱🛎️👍👏🤳😀😃✈️✈️⏮️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари