52-ма са пострадали от взрива на летището в Кабул

0
Най-малко 13 души са загинали
Най-малко 13 души са загинали Снимка: Reuters

Най-малко 13 души са загинали

Представителят на радикалното движение на талибаните (забранено в Руската федерация) Забихула Муджахид потвърди, че 52 души са пострадали при експлозията на летището в Кабул, цитиран от афганистанският телевизионен канал TOLO News, предаде Агенция Фокус.

Муджахид също потвърди наличието на жертви, но не посочи точният им брой.

По -рано изпъчващият от Бейрут телевизионен канал Al Mayadeen, цитирайки изявлението на Муджахид, заяви, че талибаните са осъдили инцидента. Движението посочва, че „взривът е бил детониран от атентатор самоубиец, ранявайки и няколко талибански бойци, охраняващи летището“.

Според съобщения в медиите, в четвъртък на летището в Кабул е имало експлозия, последвана от престрелка. В резултат на това най -малко 13 души са загинали. Съобщава се, че атентатор -самоубиец е задействал взривно устройство край северния вход на аерогарата. Сред загиналите може да има и чуждестранни военни.

Съобщава се и за втора експлозия, която според Sky News, позовавайки се на източник в британското министерство на отбраната, вероятно е предизвикана с помощта на кола-бомба.

Превод и редакцияЮлиян Марков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари