Мъж се опита да отрови кучета с антифриз във Велико Търново

0
Видеокамери са запечатали действията на извършителя
Видеокамери са запечатали действията на извършителя Видео: bTV

Кой е човекът, проявил жестокост към животни?

Опит за умишлено умъртвяване на кучета с антифриз във Велико Търново. Случката се разиграва на Игнажден, по тъмно, но видеокамери улавят действията на злосторника. На кадрите ясно се вижда самоличността на мъжа, информира bTV.

Галя намира оставения хляб с антифриз пред работното си място.

Вчера, когато дойдох на работа, видях хляб, напоен с розова течност и оставен пред офиса. Останах уплашена. Споделих с хора от съседните офиси и ми трябваше време да си дам сметка какво се случва в сравнително централна част на града“, разказа Галя Маркова.

Галя преглежда видеокамерите и установява, че хлябът с антифриз е оставен около 21:00 ч. на Игнажден.

Човекът ми е абсолютно познат. Той самият разхожда домашен любимец. Спрямо него тези кучета лаят повече от необходимото“, допълва Галя.

Хората, които живеят и работят в близост до мястото се грижат за бездомните кучета. Те се страхуват сериозно за животните.

Обезпаразитяваме ги, кастрирани са, общински са и са маркирани. Не са лоши животни, просто си позволяват да лаят по определени кучета“.

Някои споделят, че са чули как извършителят се заканва да отрови кучетата.

Кучетата не са агресивни към хора. Към други кучета лаят, за да си пазят територията. Онзи ден господин мина с домашно куче. И двете кучета се разлаяха и той каза „ще ги убия“. Аз съм възмутена, защото се слагат отрови на места, където има жилищен блок, деца, хранителен магазин“, казва друга жена.

Още вчера Галя, която намира хляба с антифриз, подава сигнал на 112. От полицията веднага се отзовават. Записите от видеокамерата вече са иззети и случаят е внесен в прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Абдал Демократский
    "Не са лоши животни, просто си позволяват да лаят по определени кучета“. Нещо като: "Той Асан не е лош човек, ама обича да краде и изнасилва самотни старци" Смърт за либерастите!
  • -4
    4
    HAhujja
    Стига с тези животнииииииииииииии! В блоковете няма толкова деца, колкото животни! Да се въведе със закон тоталната забрана за животни в градовете!
  • 6
    3
    Мда
    Този с антифриза да го "почват".
  • 4
    2
    АвтоХит
    По-добър от антифриза, е само Новичок!
  • 5
    1
    краниста
    Това е мрънса пенсионерска свинчуга. Гледа куче но трови кучета. Този заслужава един здрав пердах, защото законът няма да му направи нищо. А, ако ваш прескъп любимец се налапа с подобна отрова и умре в страшни мъки ? Ще откачите, нали ? После, защо имало насилие ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари