Мъж с тротинетка минава на червен светофар и отнема предимството на автомобил в София

2
Тротинеткаджията гази закона за пореден път
Тротинеткаджията гази закона за пореден път Видео: Георги Кемилов

Столичен тротинеткаджия гази закона. За пореден път!

Шофьор помля тротинеткаджия на кръстовище; Тротинеткаджия лежи на платното след сблъсък; 12-годишно момченце с тротинетка е пострадало при катастрофата - това са малка част от заглавия на новини, свързани с инциденти с тротинетки.

Тези заглавия харесват ли Ви? На нас не! Има ли сила, която да спре нарушителите с електрически тротинески? Явно не - дори трансмомичето Емили, която бе наречена "камикадзе", продължава да шпори с тротинетката си из оживени улици и булеварди, въпреки че отнесе няколко глоби. Глобите обаче показват, че не са достатъчни, за да се спрат нарушителите, отбелязва GlasNews.bg.

В социалните мрежи често можем да попаднем на видеа, показващи как хора с буземна скорост се "шмугват" между автомобили. Медията попада на видео, от което се вижда как столичен тротинеткаджия гази закона - той минава на червено, а шофьор, заснел кадрите, споделя, че е отнел предимството на автомобил. Това става ясно от Георги Кемилов, който е изумен от действията на камикадзето.

Ето какво написа Георги в социалната мрежа Фейсбук:

"Вчера един с тротинетка мина на червено и ми отне предимство, ако не бях скочил на спирачките щеше да ме удари. Днес този кара дори с повече от 50 км в час в лявата лента и минава отново на червено. Фен съм на тротинетките, но заради такива идиоти ще ги забранят."

В коментарите под публикацията се включва мъж, който споделя, че негов приятел е бил на косъм да прегази тротинеткаджия. "София се напълни с такива олигофрени. Мой приятел наскоро се беше разтреперил, щял да мине през такъв образ, засякъл го с тротинетката и едвам спрял. Трябва да ги забранят със закон.", пише Боби Борисов.

"Тротинеткаджиите окончателно са се самозабравили по примера на мъжкото "момиче", което привлече медийното внимание последните месеци. Та може да очакваме скоро и загинал тротинеткаджия.", гласи коментар на Георги Георгиев.

По данни на полицията до момента са съставени над 550 акта за нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Моя милост
    Едно време ( по времето на соца ) тези превозни средства бяха атракция в морските курорти и то само за чужденци.
  • 8
    1
    Fiorella
    Предлагам психотест преди закупуването им, по опасни са от водачите на автомобили, или референдум за ползуването им. Днес видях детенце с хубавата си майка да се върти с тротинеткста вътре в магазин Pepko v центъра на Русе.Дали глобите да не са за неразумните родители? Защото децата са тяхно огледало!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари