Мъж подстрига брадата си и дари средствата за лечение на болно дете

1
С нестандартната акция той събра почти 16 000 лева
С нестандартната акция той събра почти 16 000 лева Снимка: стоп - кадър \ Bulgaria On Air

С нестандартната акция той събра почти 16 000 лева

Мъж предприе нестандартна инициатива да се раздели с дългогодишната си брада и събра близо 16 000 лева. Средствата дари за лечението на болно дете.

На 27 декември Петър Адамов решава да пусне пост и да попита приятелите си в социалните мрежи колко пари ще му дадат, ако си избръсне брадата, като уточнява, че ако се съберат средства, те ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

"Първата вечер от приятел - първите 100 лв. Аз си казвам: "Представяш ли си, ако се съберат 500 лв.", на другия ден вече бяха 650 лв.", сподели Петър.

Той се запознава със случая на 5-годишната Никол, която се лекува от левкемия и решава да я подкрепи в битката с болестта. На 6 януари се разделя с брадата си, а процедурата в салона за красота се излъчва на живо във Facebook.

"Това, което той направи, наистина беше уникално, ние го гледахме с Никол през цялото време, за мен беше много емоционално, Никол в края каза: "Мамо, този батко стана много хубав". Благодарих му милиарди пъти, не съм вярвала, че някой би могъл да направи нещо такова", каза майката на Никол, предаде Bulgaria On Air.

Сумата, която Петър успява да събере, е 15 800 лв. И то само за 12 дни.

"За мен беше неочаквано и не предполагах, на всеки един човек броих ги - 300 човека, на всеки изказах благодарност", допълни Петър.

Петър също е баща и историята на Никол го трогва много. В момента семейството на момиченцето е събрало около половината сума за лечението, още около 250 000 лева са необходими, за да замине детето за Израел, където да му бъде направена трансплантация на костен мозък. Другата седмица Никол става на 6 и си пожелава само здраве.

И вие може да подкрепите Никол чрез следната банкова сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG57BUIN95611000714727

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Никол Радославова Караколева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари