Мъж откърти с чук част от емблематична скулптура в Плевен

0

Община Плевен се самосезира по случай с откраднат елемент от скулптурната композиция „Щастливеца“

Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца", разположена в централната част на Плевен. За това съобщават от пресцентъра на Общината.

Местната администрация се е самосезирала по случая, след като в социалните мрежи е съобщено за липсата на музикалния инструмент на момчешката фигура.

Прегледани са записите от камерите в района. Забелязан е бездомен мъж, който на 16 януари, с помощта на чук, откъртва елемента от композицията. Данните са предадени на полицията за установяване на самоличността на извършителя, проверяват се и обекти в Плевен за намиране на липсващия елемент, добавят от Общината.

Скулптурата "Щастливеца" е дело на плевенския автор Красимир Яков. Тя е разположена при Водната каскада.

Подобен вандалски акт не е първи за Плевен. Често обект на такива прояви стават паметници, скулптурни композиции, детските атракциони. През миналото лято младежи нанесоха щети по поливната система на зелените площи в центъра на града. След този случай бе решено пеши полицейски патрули да правят обходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Насоки
    https://youtube.com/watch?v=LeiygQ_2j5U&feature=shared
  • 4
    3
    220 V.
    Глада е по силен от тока.Резултат от последното двадесет годишно управление ма дуржавата и най вече последните десет.
  • 9
    2
    Малоумнико 1!
    Защо ругаеш народа си?! Не виждаш ли, че скулптурата е от метал, вероятно бронз, и със сигурност е поредният мангалски погром за предаване на вторични суровини! Малко ли скулптури, решетки на шахти и какво ли не изчезна по тоя начин.
  • 9
    1
    Росен Гацов
    Сигурно я е сбъркал за руски паметник. Бугаристанци сър, забавляват се, дай им само ракия, дрога и да псуват. Мрът на по 55, трепят си жените, бият си децата и бленуват за евро ценности, хвърляйки си фаса през стъклото. С една дума безполезни твари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари