Мъж от Николово почина, покосен от волтова дъга

2

42-годишен мъж почина при инцидент върху цистерна на Товарна ЖП гара Русе - Север.

Трагичната случка е от 28 февруари, когато около 10.30 часа сутринта мъжът е поразен от волтова дъга, алармира briagnews.bg.

Д. Токушев е собственик на цистерни, които превозвали химични вещества. На въпросната дата те били на 3 коловоз на Гара Север, която е точно под Дунав мост. Той разбрал, че от някоя от цистерните има теч и решил да провери какво се случва. За това се качил на една цистерна, без да спазва правилата за безопасност. Там бил ударен от ток и обгорял, паднал от цистерната, и починал на място.

"Дошъл е тук, не се е обадил на никой и се е качил на цистерната, където го ударил 25 kV ток", разказаха вчера работещи на гарата. Мъжът паднал обгорял от цистерната и случайно е видян от работниците, които са били на смяна тогава. "Момчето е от село Николово, вагоните са негови. Ама какво е станало и защо се е качил там, не знаем. То е забранено да се минава по релсите", добавиха още те.

Първоначално е подаден сигнал за трудова злополука, но от Инспекцията по труда в Русе уточниха, че не се касае за починал работник, а за собственик на фирма.

Случаят е предаден за разследване към Окръжния следствен отдел.

42-годишният Д. Токушев живее в село Николово със семейството си, има и деца. Вчера беше погребението му, научихме още от briagnews.bg.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари