Мъж остана без шофьорска книжка и работа след сгрешен тест за наркотици

1
Месец по-късно документът му за правоспособност все още не е върнат
Месец по-късно документът му за правоспособност все още не е върнат Снимка: bTV

Месец по-късно документът му за правоспособност все още не е върнат

Сгрешен тест за наркотици остави мъж без шофьорска книжка и без работа. Проверка на пътя довела до положителна проба, но впоследствие кръвния тест се оказва отрицателен - след шест месеца.

Всичко започва на 23 август след пътен инцидент. Тогава полицаи взимат проби за алкохол и наркотици на шофьора Илия Илиев. За алкохол е отрицателна, но за наркотици се оказва положителна.

Изкараха ме с амфетамини“, обясни пред bTV той.

Жена му Борка Илиева веднага отива на мястото на инцидента.

Първото нещо, което ме впечатли, е, че полицейският екип от Ямбол нямаха ръкавици. Отвориха му комплекта за пробата, нагласиха го и му го дадоха да го обтрива в устата си. Включиха апарата, който трябваше да покаже дали има амфетамини, или не. Не изчакаха той да се изчисти, сложиха пробата и казаха амфетамини“, добави тя.

След това пробата отива във ВМА. Борка Илиева допълни, че са чакали близо шест месеца.

От лабораторията на ВМА казаха, че са изключително натоварени и че много се чака за проба. На 27 януари става ясно, че пробата на Илия е отрицателна. Но и до момента шофьорската книжка не му е върната.

Илия Илиев чака да си вземе книжката, за да започне работа. От МВР отговориха, че не могат да коментират конкретния казус, а от прокуратурата казаха, че са справили всички процесуални стъпки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Иван Тодоров
    Мойте уважения към полицията но полицаите направили проверка на водача да му плащат щетите от заплатите си,а не о държавния бюджет.
  • 8
    1
    Polia
    Интересна публикация! Ще я споделя с приятели. Прочетете още по темата на https://novini247.com/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари