Мъж опита да плати тока с карта, но уви

0
Да търси банкомат за кеш или да превежда по сметка, отвърнаха от пощите
Да търси банкомат за кеш или да превежда по сметка, отвърнаха от пощите Снимка: БГНЕС

Да се плати ток, парно или сметка за телефон в пощата се оказва мисия невъзможна, ако не носиш пачка в джоба.

"Защо оттам минават толкова големи парични потоци, а на касите няма постерминали, чрез които да се плати с дебитна карта?", реагира пловдивчанин.

Миналия ден той решил да се издължи за изразходваното електричество в кварталния пощенски клон. Оказало се, че това не може да стане с карта, мъжът нямал достатъчно пари в брой, а не открил наоколо и нито един банкомат, откъдето да изтегли.

"Терминали има вече дори в кварталните магазини, как е възможно това елементарно удобство да не бъде предоставено на хората, които плащат постоянно сметки в пощата", не проумява мъжът. Като се сблъскал лично с казуса, поискал книга за оплаквания.

Обяснили му, че във всички пощенски клонове положението е същото и му дали лист да си пише възраженията.

"Не сложиха входящ номер, най-вероятно ще отиде в коша", допуска пловдивчанинът. Отчел, че не зависи от служителите, и си тръгнал.

"Нямаме такава практика да се плаща чрез тези устройства", потвърди говорителят на „Български пощи” Дора Цветкова. Тя добави, че се ползват други начини, например превод по банков път. В големите градове около пощите обикновено има банкомати и според нея липсата на постерминали не представлява чак толкова голям проблем.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари