Мъж краде медни шини от ЖП-депо във Варна

0
Извършител на деянието е 44-годишен мъж от града, добре известен на органите на реда и осъждан
Извършител на деянието е 44-годишен мъж от града, добре известен на органите на реда и осъждан Снимка: Pixabay

44-годишен мъж е задържан за кражба от железопътно депо във Варна, съобщиха от полицията във Варна

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на Варненска област, под наблюдението на прокуратурата, криминалистите от ОДМВР са разкрили три престъпления – за разпространение на наркотични вещества, за кражба на цветни метали от железопътно депо, за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

Извършени са процесуално-следствени действия във връзка с кражба на медни шини, оставени за съхранение в открит вагон на железопътно депо, разположено на улица „Девня” във Варна. Установено е, че извършител на деянието е 44-годишен мъж от града, добре известен на органите на реда и осъждан. Същият е отведен в полицейския арест, а работата по доказване и документиране на престъплението продължава.

Криминалистите от ОДМВР – Варна са претърсили жилище, използвано от 23-годишен жител на Суворово. В дома са намерени и иззети две електронни везни и марихуана с тегло 14,08 гр. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 354А, ал.1 от НК.

В хода на операцията са проверени 291 лица и 128 автомобила. Установени са 6 нарушения по ЗДвП, взети са съответните административни мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари