Мъж измами приятели на жена чрез фейсбук профила ѝ

0
Измамникът е прибрал близо 700 лева
Измамникът е прибрал близо 700 лева

Измамникът е прибрал близо 700 лева

Районна прокуратура- Ловеч ръководи разследване за измама чрез използване на чужд Фейсбук профил.

На 11 август в ОД МВР - Ловеч е получен сигнал от 33-годишна жена от Ловеч, че неизвестно лице, използвайки собствения ѝ Фейсбук профил, е склонило двама от приятелите ѝ в социалната мрежа да му изпратят пари чрез предварително генерирани кодове за плащане – сума на обща стойност 682 лева, съобщиха от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК, като в хода на последвалите процесуално-следствени действия служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР - Ловеч са установили, че от мобилен телефон е извършено проникване във Фейсбук профила на потърпевшата. Извършени са разпити на свидетели и е иззет мобилен телефон.

Установен е извършителят на деянието – непълнолетно лице от община Бяла Слатина. От събраните доказателства е изяснено, че той е извършил деянието от чужд телефон, собственост на 25-годишен мъж от община Бяла Слатина.

Предстои привличането на лицето като обвиняем.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари