Полицията няма доказателства, че Спас стои зад фалшивия профил

0
Прокуратурата и ГДБОП дадоха подробности за задържането на Спас-Александър
Прокуратурата и ГДБОП дадоха подробности за задържането на Спас-Александър Снимка: Novini.bg

Благодарение и на вас медиите разбрахме за лицето с фалшив профил от Фейсбук.

Това обяви на специална пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която разкри подробности за задържания измамник Александър-Спас.

"Свързахме се с ГДБОП и разбрахме, че те работят от близо месец по този случай. В четири районни прокуратури са образувани досъдебни производства срещу въпросното лице за измами. Още през 2012 година той е обявен за издирване. От своя страна Софийска градска прокуратура го е обявила за издирване и в Шенгенската информационна система. Това издирване продължи до днес, когато Спас Василев беше задържан от ГДБОП. Всички досъдебни производства пътуват към нас. ГДБОП също представи всички доказателства, които има. Вероятно ще се стигне до повдигане на обвинение за извършване на измами. Благодарни сме на всички колеги, които работиха по случая. Проверяваме всички сигнали, които се водят срещу неизвестен извършител за подобни престъпления. Нямаме данни, че в чужди държави също издирват лицето Спас Василев за измама. Не искам да разкривам още подробности, защото ще опорочим разследването. Не мога да ви кажа нищо повече", каза още Аранудова.

"На лицето Спас Василев е постановена вече мярка "задържане под стража" за 72 часа", разкри районният прокурор на София Радослав Димов. "Делото ще бъде внесено в Софийски районен съд. Всички доказателства ще бъдат обединени и ще бъдат приложени към това дело. Няма нито едно прекратено досъдебно производство по този случай", увери той, цитиран от Novini.bg.

"Ще бъда пределно кратък, защото мога да попреча на разследването", каза директорът на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов. "Днес съм пред вас, заради натиска от вас. Към момента имаме над 40 лица пострадали от измамите на лицето. Много малка част от тях са разпитани. Много свидетели все още не са дошли при нас, защото живеят в различни краища на страната. Продължаваме работа и искаме да бъдем на 100% сигурни, че въпросният Спас стои зад фалшивия профил. Към момента не сме събрали необходимите доказателства. Самите вие трябва да разбирате, че, за да си свършим качествено работата трябва да съберем необходимите доказателства и е необходимо време. Ние работим от месец и половина по този случай. Пак ще повторя, че не мога да ви кажа повече, защото ще попреча на разследването. Продължаваме да получаваме сигнали, които трябва да бъдат обработени", обяви гл. комисар Спиридонов. 

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари