Мъж е арестуван, защото влязъл "незаконно" в София

0
Държавното обвинение счита шофьора за особено опасен
Държавното обвинение счита шофьора за особено опасен Снимка: БГНЕС / Архив

Мъж е бил арестуван за 72 часа от районната прокуратура в София, защото влязъл "незаконно" в столицата.

Той е бил задържан, след като в понеделник, около 9:30 часа сутринта бил спрян от полиция на пътя София - Бургас край хан "Богров". Там униформените му разпоредили да се върне обратно, защото нямал основателна причина да влезе в града. Той направил точно обратното – потеглил с колата си в посока София, пише Mediapool.

Според прокуратурата така е нарушил и министерската заповед за блокада на столицата, и е попречил на полицаите да си изпълнят задълженията, което е престъпление. Държавното обвинение счита шофьора за особено опасен.

"Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража", пише в съобщението.

Забраната за влизане и излизане от София бе наложена, след като в първия от почивните дни покрай Великден хиляди хора напуснаха столицата. Преди това властите само препоръчваха да не се пътува, за да не се разпространява коронавирусът. След блокадата бяха определени и часове за влизане в града – от 6 до 8 сутринта и от 18 до 20 часа.

След километричните опашки в първия работен ден ограниченията бяха отменени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари