Мая Манолова: Сглобката готви тесла на българските граждани

1
Банките издевателстват над гражданите
Банките издевателстват над гражданите Снимка: Мая Манолова / Facebook

Банките издевателстват над гражданите

Готвят се да събират осигуровки и от гражданските договори. С данък "донос“ и данък "бакшиш“ - също. Данък върху свръхпечалбите обаче не се предвижда.

Сглобката се провали. Това заяви пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се, България“.

"Хората са обезверени и не излязоха да гласуват на тези избори. Вината е на политическата класа. През последните години гласуваш за един, той се сглобява с друг.

Днес ГЕРБ започва тридневна конференция, а имаха месец парламентарна ваканция – време, в което да се съберат и да вземат съответните решения. Провалят заседание на НС, а заплатите им текат".

Левицата, част от която е "Изправи се, България“, направи добро представяне на изборите, смята Манолова.

"Имаме общински съветници във всички области. Имаме 32 кметове, избрани с наша подкрепа или в коалиция. Видя се, че там, където лявото е обединено, постигаме резултати. Резултатът на Ваня Григорова в София е много добър. По същия начин стоят нещата и в Русе, Шумен, Силистра, Дупница и Берковица. Важно е да има кмет, който да е различен от сглобката. Изводите са ясни - ако цялото ляво е под едно знаме, постигаме успехи.

Коментира приликите с изборите през 2019 го.1 когато Манолова отиде на балотаж с Йорданка Фандъкова. Екипът на Ваня Григорова е длъжен да обжалва тези избори. Ще помогнем при подготовката на жалбата. През 2019 г. аз се изправих сама срещу модела "ГЕРБ“ в София, сега зад Ваня стоеше обединеното ляво. Ако намерим достатъчно аргументи, може да очакваме всякакво решение на Административния съд".

Премиерът трябва да е по-обран, защото правителството се провали при подготовката на тези избори, отбеляза още Манолова.

"Приех много болезнено отмяната на машинното гласуване на първия тур. Хора от правителството дадоха повод това да се случи. Резултатите от изборите говорят кой е имал полза от премахване на машинното гласуване. Основната полза е за ГЕРБ.

Не подкрепям ЦИК, която малко лековато прибегна до тази крайна мярка. Няма никакви твърдения в справката от ДАНС, че е пипнат софтуера. Вижда се, че с машини няма как да бъдат откраднати 450 хиляди гласа, на хора, които са отишли да гласуват"

Тя не пожела да коментира оставката на Карадайъ.

Манолова смята, че сглобката готви тесла на българските граждани през данъчните закони и бюджета.

"Това, което се готви от първи януари, е абсолютно несправедливо. То е скандално. Ясно е, че пари в държавата няма и ще вдигнат данък сгради и такса смет на всички граждани. Готвят се да събират осигуровки и от гражданските договори. С данък "донос“ и данък "бакшиш“ - също. Данък върху свръхпечалбите обаче не се предвижда. Банките издевателстват над гражданите. Така е и с оръжейните търговци, фармацевтичните компании и телекомите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари