Мая Манолова: ГЕРБ ги е страх от народния гняв

0
Имаме премиер беглец, който за два дни избяга четири пъти
Имаме премиер беглец, който за два дни избяга четири пъти

Имаме си премиер беглец, който за два дни избяга от парламента четири пъти

С общи усилия, с гласовете на „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ обаче беше прието премиерът да дойде следващата сряда и да докладва в парламента за Плана за възстановяване и устойчивост.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в телевизия „Седем осми“.

Депозирахме искане за изслушване на Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост, а той излезе в отпуск. После поискахме внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост, защото никой не знае какво има в третия вариант на този проект. Половин час по-късно Борисов се разпореди да се изпрати плана, а Дончев беше цял ден в парламента, за да замести Борисов в обясненията. Ние обаче искаме да докладва премиерът, който не се е явявал в парламента година и половина, допълни Манолова.

Тя подчерта, че първият транш по Плана за възстановяване и устойчивост е 12,2 млрд. лв. и те трябва да стигнат до фирмите и домакинствата, за преоборудване на предприятията и дигитализация. Самият факт, че Томислав Дончев се опитва да не спази срока за представяне на Плана и на проектите към него, обрича българския народ тези пари да закъснеят и да не е известно кога ще дойдат, обясни Манолова.

Най-големият провал на Цвета Караянчева е, че позволи изпълнителната власт да се гаври с парламента, а премиерът – с нея персонално. Сега като има възможност да дойде Борисов в парламента, да го поставим на място, да докладва по важни за българския народ теми, би следвало тя да не пречи. Караянчева е най-яростната по отношение на това Борисов да не идва в парламента, каза още тя.

12 години ГЕРБ мачкаха българския народ. В момента сменят бордове на болници, назначават неизвестни хора, без квалификация. Сменят дори хората в библиотеките. Борисов си казва в записите – някой трябва да е смачкан, защото не е с него, подчерта Манолова.

Освен да извадим мутрите от властта и от институциите, трябва да покажем и техните кражби. Сигурна съм, че в Комисията по ревизията ще има много сигнали, но ние трябва да покажем, че Борисов си отива и повече няма да се върне и кражбите и корупцията ще спрат. Промяната е необратима и възможна, Борисов повече няма да е премиер, категорична бе Манолова.

Не ни е страх от бързи избори, готови сме, но трябва да се променят изборните правила. ГЕРБ ги е страх от народния гняв. В момента се опитват да тупат топката, да се изкарат жертва и да покажат, че не сме най-добрият парламент. Борисов беглецът иска да излезе в ролята на спасител, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари