Мая Манолова: Денков нарече терористи хората, които ни хранят

0
По думите й той е прекрачил моралния код
По думите й той е прекрачил моралния код Видео: NOVA

По думите й той е прекрачил моралния код

Властта беше напълно неподготвена за кризата със земеделците. Тя беше очаквана още от 15 септември, когато падна забраната за внос на украинско зърно, царевица, рапица и слънчоглед. Денков прекрачи моралния код, наричайки терористи хората, които ни хранят. Това заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA Мая Манолова, председател на "Изправи се, България".

"Трябва да има повече уважение към тях, особено след като измиха срама от правителството. Докато останалите държави, които страдат от украинския внос, продължиха забраната, нашият кабинет единствен клекна на европейските чиновници. Благодарение на правителствата на Полша, Унгария, Словакия и на протеста в България, бяха предприети мерки", коментира тя.

По думите ѝ няма почти никаква връзка между цените на суровините и на хранителните продукти. "Млякото на 70 стотинки се плаща на фермерите, а в магазина се продава на 3,20-3,50 лева. Причините за драстично и несправедливо високите цени на храните у нас са две. Най-голямата е липсата на мерки от страна на правителството, а освен това няма и споразумение с големите вериги за овладяване на цените. Няма европейска държава, която да не е предприела мерки. Ние предложихме решение - таван на надценката от 10% на 25 основни продукта", заяви Манолова.

Според нея есента и зимата ще бъдат тревожни за потребителите. "Има нелоялни търговски практики, намалява се грамажът. Така се подвеждат потребителите, че не е вдигната цената. Контролните органи - КЗП например, трябва да се намеси", смята Манолова. И допълни, че очаква Ваня Григорова да продължи да се бори срещу модела "Борисов", както е направила тя с кандидатурата си за кмет за София. "Надявам се изборите да не бъдат откраднати от нея", добави Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари