Мая Манолова: БСП няма да получи наша подкрепа за съставяне на правителство

1
"Ако Борисов си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане”, закани се Манолова
"Ако Борисов си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане”, закани се Манолова Видео: NOVA

„Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации на един или друг политик и да свърши това, за което е избран за министър-председател. Призовавам го да внесе актуализация на бюджета, за да може мерките за подкрепа на заетостта да бъдат осигурени до края на тази година. Ако си мисли, че ще избяга от отвореност и ще стовари работата на служебно правителство, го предупреждавам, че това няма да стане”

Това заяви в ефира на „Здравей, България”. Това заяви лидерът на „Изправи се Мутри вън!” Мая Манолова.

Тя коментира и решението на „Има такъв народ” да не състави правителство.

„Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем. България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си”, поясни Манолова.

По думите ѝ от „Изправи се Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната. „Ако председателят на БСП внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България”, или „Изправи се Мутри вън!” и ще очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари