Мая Манолова: Ако затворите очи, моделът на управление е като на Борисов

1
Колекторите ще празнуват, ако се приеме този закон за събирачите на дългове
Колекторите ще празнуват, ако се приеме този закон за събирачите на дългове

Колекторите ще празнуват, ако се приеме този закон за събирачите на дългове

„Ако затворите очи, този модел на управление е точно като на Борисов и можете да се заблудите, че това е Борисов 4. Защото моделът е същият – нито схемите са пресечени, нито окичването на държавните фирми с партийни кадри е спряло. Разправията е за парчетата от баницата, а отделните министерства бяха дадени на консигнация на партиите и там има феодални царства, където и приятелския кръг е назначен, и обществените поръчки се движат, както се движеха по време на управлението на Бойко Борисов.“

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод на разочарованието от модела на управление на страната. По думите на г-жа Манолова най-голям е провалът на правителството в социалната сфера, където партията на Нинова предаде своите избиратели – пенсионерите, земеделските производители, работещите хора, семействата с деца.

Лидерът на Изправи се България призова Корнелия Нинова да изпълни предизборното си обещание и пенсиите да бъдат преизчислени на база осигурителния доход за 2020г. Припомняме, че последното пълно преизчисление на пенсиите стана през 2008г. и от тогава ножицата с разликите между по-старите и по-новите пенсии се разтваря.

Мая Манолова посочи, че заради ощетяващото преизчисление на пенсиите са завели над 100 дела на пенсионери в цялата страна, защото социалното министерство на уж социалната партия на Нинова и НОИ не са включили актуализациите на пенсиите за 2017г, 2018г, и 2019г в новото увеличение.

„Сега виждаме коалиция за постове, не е коалиция за хората. Приличат на сапунен сериал, който се грижи за устройване на партийните кадри на всяка от партиите и абсолютно са забравили българските граждани и обещанията, които поеха към тях.“ – разкритикува управлението лидерът на Изправи се България и допълни:

„Докато бяхме в НС за 25 дни преизчислихме пенсиите, за 25 дни майчинските за 2рата година стигнаха мин раб заплата, за 25 дни закрихме преторианската гвардия на Гешев и за 25 дни 3 дни не ни стигнаха за закриване на спец съдилищата“ – беше г-жа Манолова за ефективността на формацията ѝ в парламента. Тя посочи, че в момента липсва социална партия, която да се грижи за българските граждани и да поведе битка срещу бедността и срещу неравенствата. Изправи се България ще бъде истинска социална партия, която ще се бори за нов тип държава с грижа не за партийните елити, а за българските граждани.

Относно внесения закон за колекторите Мая Манолова посочи, че има огромна нужда от такъв закон, защото рекетът от колекторските фирми върху гражданите е огромен и припомни, че тя като омбудсман и като лидер на гражданска платформа работи по тези проблеми от години и е внесла закон за колекторите в три последователни парламента, които са в основата и на сега предложения закон. По думите ѝ Министерството на икономиката са използвали текстовете на закона на Изправи се, но са му „извадили зъбите“ и за махнали защитата за потребителите.

Колекторите ще празнуват, ако бъде приет този закон“ – беше категорична г-жа Манолова и даде примери как законът изключва от обхвата си кредитите към банки и кредитни институции, за които няма защита а представляват половината от събираните от колектори дългове; внесеният законопроект не забранява прехвърлянето на задължения към колектори за топлофикации, ЕРП-та, ВиК-та, телекоми, които са в монополно положение; няма текстове, че прехвърляне на дълг може да стане само със съгласие на потребителя; няма забрана за последващи прехвърляния между колектори; възражения срещу събиране на вземания няма да се разглеждат от съд, а от орган, определен от самия колектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари