Матеуш Моравецки: Ако Киев падне, Русия ще се насочи срещу Полша

1
Полша отдавна предупреждава Запада за очевидните имперски амбиции на Русия
Полша отдавна предупреждава Запада за очевидните имперски амбиции на Русия Снимка: БТА / АР

Полша отдавна предупреждава Запада за очевидните имперски амбиции на Русия

"Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее да завладее Украйна", написа днес полският министър-председател Матеуш Моравецки във водещ вестник, съобщи полската агенция ПАП за БТА.

Полша отдавна предупреждава Запада за очевидните имперски амбиции на Русия и твърди, че те може да не бъдат задоволени с победа над Украйна.

"Путин се проявява като безмилостен политик, който няма да се спре пред нищо. Ако Киев падне, Русия ще насочи агресията си срещу Полша", написа Моравецки.

Премиерът също така определи като "нещастен случай" смъртта на двама души при взрив, за който се смята, че е бил причинен от заблудена украинска ракета земя-въздух.

Моравецки каза, че единствена отговорност за инцидента носи Русия.

"Смъртта на двамата поляци ни накара да осъзнаем колко близко е войната . . . бомби падат близо до полската граница. Основната причина (за удара) е добре известна – това никога нямаше да се случи, ако не бяха войната и масовите бомбардировки над Украйна. Русия е изцяло отговорна за тази трагедия", написа Моравецки.

Той също така призова за повече подкрепа за Украйна, добавяйки, че това е "единственият начин да се избегне война с Русия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Айде бе?
    Че за какво сте им на руснаците вие, полските курви? Имат си на разположение достатъчно усраински проститутки!
  • 10
    8
    Твоето Име
    Тц, тц. То бива тъпотия, ам тия вече копаят дъното, че да слязат още по - долу. Какво ли не правят, за да вкарат НАТО във войната, обаче не им се получава. Все още. Аз все още се надявам, че на "Запада" са му останали някакви умни хора, ако ли - не. Не знам...Радиацията не пита поляк ли си, американец ли си, българин ли си?! Нито пък се интересува какъв фил или фоб си.
  • 2
    7
    daskal
    Ех, какъв страх в този русофоб! Нали сте за хомосексуалните ценности, какво се плашите! С тези "ценности" сте готови да сте щат на сащ, където май не е останал нормален хетеро човек!
  • -2
    6
    До третия продажник
    Грешиш малоумнико. Поляците са патриоти. Явно не правиш разлика между патриот и нацист. Явно само се биеш по гърдите, завиваш се с българското знаме и носиш китайска фонелща с лика на Левски. Но иред от думите му не си прочел. А той отдавна е казал, че който ни освободи, той и ще ни пороби. Самите вие сте продажници за шепа копейки. Но сигурно и копейките секат в Китай, като новите москввичи
  • 4
    5
    ...
    вие горите гуми и пластмасови торбички за да не изпукате от студ. за какво им е на братята да ви нападат ? вие сте обречени на студ и рецесия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари