Матео Салвини: Надявам се французите да се освободят от твърде лошия си президент!

1
Те имат възможност да го сторят на 26 май, смята италианският вицепремиер
Те имат възможност да го сторят на 26 май, смята италианският вицепремиер

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини изрази надежда, че французите ще се освободят от "твърде лошия си президент", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Надявам се, че французите ще се освободят от твърде лошия си президент. Те имат възможност да го сторят на 26 май, когато най-сетне ще могат да вземат бъдещето си отново в свои ръце", заяви Салвини на страницата си във Facebook.

Изказването на Салвини последва вчерашната словесна атака на другия вицепремиер и лидер на антисистемното движение "Пет звезди" Луиджи Ди Майо срещу Франция, която той нарече държава колонизатор. Италианската посланичка в Париж бе привикана във френското министерство на външните работи след изказванията на Ди Майо, че Франция прави Африка по-бедна и че влошава мигрантската криза.

Луиджи Ди Майо заяви в неделя, че Европейският съюз трябва да наложи санкции на страните, които причиняват кризата с мигрантите в Средиземно море, като ги принуждават да напуснат Африка по икономически причини.

Ди Майо и Салвини демонстративно изразиха подкрепата си за френското протестно движение на "жълтите жилетки", което създаде големи проблеми на правителството на президента Еманюел Макрон.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари