Математици от МГ „Баба Тонка“ с изява на престижен конкурс в Москва

0
Математици от МГ „Баба Тонка“ с изява на престижен конкурс в Москва

Учениците Атанас Стоянов и Васил Воденичаров от 12 г клас и техният ръководител Сюзан Феимова отпътуваха за руската столица, където ще се включат в международния кръг на конкурса „Математика и проектиране“.

Това съобщиха от МГБаба Тонка“ в Русе. Участието на младите математици стана възможно благодарение подкрепата на Фонд “Математика на бъдещето” към училищното настоятелство.

До престижния турнир младите информатици и преподавателят им стигнаха в резултат на създаването на проекта „ARF 3D”. Това е мобилно приложение за телефони и таблети с операционна система Андроид. Рефератът, изготвен от учениците, е на много високо научно и технологично ниво и ясно демонстрира математическото моделиране на реални процеси.

Най-успешният засега проект на екипа, наречен „приложение с добавена реалност”, дава възможност на всеки потребител на устройство с Андроид да види как биха се разположили желани от него мебели в конкретна стая от дома или офиса още преди самата покупка. Разполагайки със снимка на мебелите, потребителят насочва мобилното устройство към пространството, където иска да ги постави, и приложението му позволява да види как реално би изглеждала обстановката след една такава покупка.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари