Математическата гимназия отвя всички отбори на фестивала на роботиката

0

18 отбора от Русе, Свищов, Силистра, Варна, Добрич и Шумен мериха сили във второто издание на Русенския фестивал на роботиката, което се проведе в Русенския университет.

Регионалната инициативата е част от програмата „Роботика за България“.

Екипите и техните ментори представиха работата си по роботите пред жури в направлението „Рободизайн“. В направлението „Робоигра“ се реализира пряка надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии. „Отборната игра“ е тази част от надпреварата, в която бяха оценявани уменията на членовете на отбора да общуват помежду си, да си помагат и да споделят идеи и умения в състезателния процес.

В направлението „Изследователски проект“ участниците презентираха своите научноизследователски проекти по тазгодишната тема - „Хидродинамика“. Крайното класиране бе определено от представянето на всеки отбор в четирите направления.

Генерално класиране:

Първа дивизия /отбори, участващи в програмата от предходни години/

Първо място – отбор The Force от МГ „Баба Тонка“ - Русе

Второ място – отбор RoboDuty от МГ „Баба Тонка“ - Русе

Трето място – отбор RoboTeam от МГ „Баба Тонка“ – Русе

Втора дивизия /отбори, участващи в програмата за първа година/

Първо място – отбор Phoenix Bots от МГ „Баба Тонка“ - Русе

Второ място – отбор Eagle Bot от МГ „Баба Тонка“ - Русе

Трето място – отбор Fast Brains от МГ „Баба Тонка“ – Русе

Тези отбори се класираха и за участие в националния кръг на състезанието през месец юни в София. Бяха връчени и грамоти за отлично представяне в отделните направления на отличилите се отбори.

Програма „Роботика за България“ се реализира по идея и инициатива на SAP Labs България и в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тя стартира през 2015 година и основната й цел е да се стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, както и да се създаде възможности за работа в екип.

Надпреварата бе организирана от МГ „Баба Тонка“-Русе и Русенския университет. Събитието се реализира и с подкрепата на  Училищното настоятелство на МГ „Баба Тонка” и фирма „Клевърсофт“ ООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари