Масово тровят котки в Русе

4
8 котки са били умъртвени с антифриз в русенския квартал "Родина 4"
8 котки са били умъртвени с антифриз в русенския квартал "Родина 4" Видео: Кис 13

8 котки са били умъртвени с антифриз в русенския квартал "Родина 4"

За това сигнализираха жители в района, като по случая е подаден и сигнал до прокуратурата, информира телевизия КИС 13.

Хората отглеждали по една-две котки в дворовете си, не само защото са красиви животни, но и са полезни, тъй като намаляват популацията на мишки в района. Една по една обаче котките започнали да умират, натровени с антифриз.

Хората от квартала не могат да си обяснят какъв човек може да използва антифриз, за да привлича котките, знаейки, че ги очаква мъчителна смърт.

В българското законодателство има състав, който инкриминира насилието над животни. Но дори при съществуваща нормативна уредба, винаги се намират хора, които посягат на беззащитни кучета и котки, заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

В Русе работи и зоо полиция с обучени инспектори, които разследват такъв тип престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    39
    Тровя наред
    Котки, кучета, гълъби /особено последните/. Тровя ги като за последно. Като ви харесват, прибирайте си ги в домовете! Аз във вашия дом работа нямам. Вие нямате работа в моя! Купил съм си поредната порция селскостопанска отрова. До половин месец ще изчистя на половин километър от дома си. Моя дом.
  • 3
    38
    Пффф
    Идиоти в прогрес. Къде сте виждали котка да гони плъх? Сигурно се е случвало ама преди 300 години. В момента уличните котки не правят нищо друго освен да разнасят боклука от кофите и да сеят зарази.
  • 8
    37
    Дидо
    До 3 Коткар Нали като изчезнат котките града на тяхно място ще дойдат плъховете, тогава знаеш ли какви операции ще са нужни за лечение? Иначе за токсоплазмозата плямаш пълни глупости: Опасна ли е токсоплазмозата за човека? При хората най-често срещаният начин на заразяване е чрез хранене със заразено месо или мляко, което не е добре термично обработено или чрез недобре измити плодове и зеленчуци, контаминирани с ооцисти. Много по-рядко заразяването може да настъпи при почистване на тоалетната на заразена котка в периода на излъчване на паразита. При човека заболяването обикновено протича безсимптомно или със слабо изразени симптоми, подобни на грип. Инфекцията е опасна, само ако настъпи по време на бременност, тъй като може да премине през плацентата и да предизвика тежки увреждания на плода.
  • -2
    36
    Дива селяния
    Иска си добитъка репортера на БНР. Добитъка, ама някой друг да му го търпи. Утре и кокошки ще завъди Пенчева. Номра е заплатата, държавната да върви.
  • 3
    35
    генчо манафа
    ще го гримирам и еба до припадък
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари