Масова оставка на медици в Гоце Делчев в разгара на епидемията

2
14 лекари от четири отделения на МБАЛ "Иван Скендеров" напускат в началото на следващата седмица
14 лекари от четири отделения на МБАЛ "Иван Скендеров" напускат в началото на следващата седмица Снимка: Blagoevgrad.eu

В разгара на епидемията от коронавирус 14 лекари от болницата в Гоце Делчев напускат в началото на следващата седмица.

Те са подали своите предизвестия преди месец. А мотивът им е, че не са съгласни с начина, по който се ръководи лечебното заведение и настояват то да бъде сменено, съобщи БНТ.

Лекарите, които напускат са от родилното, хирургичното, вътрешното и детското отделение. Част от тях са завеждащи на клиниките и казват, че не са съгласни с начина, по който се определят заплатите им и месечните графици.

Д-р Виктор Донков: Никой от нас никога не е бил против развитието на болницата, но това трябва да следва някаква нормална еволюция, а не да бъде егоистична самоцел или някакъв вид ПР.

Директорът на лечебното заведение заяви, че въпреки масовото напускане на медици, до връщане на пациенти няма да се стигне. Целите, които си е поставил е болницата да се развива чрез нова модерна апаратура и привличането на повече специалисти.

Д-р Владислав Улевинов, управител на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев: Има между другото доста колеги, които проявиха интерес, които са готови към настоящия момент да се включат в екипа и работата на лечебното заведение.

Голяма част от медицинския екип в болницата подкрепя ръководството.

Д-р Лъчезар Захариев - ортопед-травматолог: Ще вършим тук неща, които никога не са вършени, че ще осигурим съответно по-пълно удовлетворяване нуждите на населението.

Д-р Румяна Хаджиева: Тук трябва да има реформа, тук трябва да се променят нещата. Видяло се, че моделът, по който е работила болницата не е действащ.

Росица Арнаудова - медицинска сестра: За мен моментът на извиване на ръце не е сега. Някой нещо иска да покаже, да докаже.

Предстои до една седмица общинският съвет в Гоце Делчев да се събере и да обсъди проблема в местната болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари