Маслодайната роза е визата на България към света

0

Розите на Казанлък са визата на България към света.

Общината получи престижна номинация от Балканските Оскари

Една от емблемите на България - маслодайната роза, е популярна в цял свят и особено в Китай, където страната ни търси все повече възможности за привличане на туристи, сочат  организаторите на четвъртото издание на  Балканските награди за туристическа индустрия. Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 декември в хотел Премиер Бест Уестърн София.  
Партньорите на конкурса номинираха община Казанлък в категория Туристическа дестинация на годината. 

Разположена в географски център на България и столица на Долината на розите и тракийските царе тя е носител древна култура, история, традиции и съвременност.

Маслодайната роза от векове се отглежда в Казанлъшката долина. Всяка година през май и юни градът е притегателен център за гости и туристи от всички краища на света. Това е времето, когато се провежда Празникът на розата, прераснал в Международен фестивал на розата. Той се открива от най-красивата девойка – Царица Роза.

В града се намира и единственият в света Музей на розата, проследяващ 350-годишната история на българското розопроизводство.

Турстите се потапят и в непреходната епоха на тракийското царство с Казанлъшката Тракийска гробница, която е истински шедьовър на античността, включена в списъка на ЮНЕСКО. По този повод Община Казанлък организира през месец август традиционните Празници в Долината на тракийските царе, част от които е и „По стъпките на траките“-поход на мълчанието до Тракийския мегалит „Вратата на Богинята майка“. Празници, които обединяват традиционни и съвременни форми на различни видове изкуства – музика, танц, изобразително и театрално изкуство, фотография и нови технологии. Пресъздава се и се популяризира по съвременен начин богатото културно наследство на древните траки.

Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за четвъртото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2018. 

Инициатор на събитието е организаторът на Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари