Маскирани мъже нападнаха общински съветник в София

1
Иван Алексиев е бил бит и пръскан със спрей
Иван Алексиев е бил бит и пръскан със спрей Снимка: БНТ

Иван Алексиев е бил бит и пръскан със спрей

Независимият общински съветник в столицата Иван Алексиев е бил нападнат и бит от две неизвестни лица.

Нападението е станало вчера, близо до дома му в квартал "Люлин", разказа той, цитиран от БНТ.

Според Алексиев зад нападението стои партия "Възраждане". Той стана общински съветник благодарение на " Възраждане", но след това напусна партията с мотив - непреодолими различия с ръководството.

Нападението е станало по обяд. Иван Алексиев разказа, че се връщал у дома след заседание на Столичния общински съвет. Пред съседния вход го заговорил приятел, Алексиев спрял и след малко видял двама маскирани мъже да вървят към него.

"Единият вади спрей, почва да ме пръска в очите и почват удари, аз се опитвам да се махна, пак бях напръскан, пак удари. Дядото се развика, тука една жена се развика от първия етаж, викаше мъжа си - "Ще го убият момчето, излез!", разказа Алексиев

Излезли съседи и нападателите избягали. Единият бил с мотоциклетна маска, другият - с шапка с козирка. Алексиев е освидетелстван в болница със счупен нос, охлузвания и кръвоизливи по лицето. Според него нападението е дело на бившите му съпартийци от "Възраждане", защото станал независим общински съветник заради различия с ръководството.

"Защото в общи линии не се отказах от общинския съвет. Отказах се от парламента, естествено, имах някакви заплахи, които тепърва сега ще ги входираме в районното и не мога да кажа повече. Просто не очаквах, че това ще се случи".

Деян Николов, председател на групата на "Възраждане " в Столичния общински съвет, написа във Фейсбук:

"Позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна и категорична. С източника на клеветите ще се видим в съда. Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници".

"То няма какво друго да кажат, трябва да кажат: "Да, вярно е, заплашвахме го, обаче решихме да се саморазправим", посочи Алексиев.

Иван Алексиев се страхува за сигурността на семейството си. От СДВР изясняват обстоятелствата по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ****************************************************************************************
    Ами те, ПРЕДАТЕЛИТЕ, свършват винаги по един и същ начин: МЪРТВИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари