Мащабна операция срещу "Ислямска държава" в Истанбул

0
16 души са задържани при широкомащабна операция
16 души са задържани при широкомащабна операция

16 души са задържани при широкомащабна операция 

16 души бяха задържани днес при широкомащабна операция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) в Истанбул, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Акцията е започнала в 6:00 часа тази сутрин. Екипи от Отдела на турската полиция за борба с тероризма са извършили обиски на 13 адреса в девет квартала, при което са арестувани 16 предполагаеми членове на ДАЕШ. Те са заподозрени в поддържане на контакти с членове на групировката, намиращи се в Сирия и Ирак, в това, че са участвали в сражения в полза на "Ислямска държава", в разпространяване на терористична пропаганда в социалните мрежи, както и в оказване на финансова и логистична подкрепа за дейността на джихадистката групировка.

При претърсванията са иззети много документи на ДАЕШ.

През 2013 г. Турция бе една от първите страни, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации.

Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени 10 самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари