"Девин": Съжаляваме за инцидента в река Девинска

0
Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия участък, заявиха от бутилиращата компания
Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия участък, заявиха от бутилиращата компания

Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия участък, заявиха от бутилиращата компания

"Девин" ЕАД излезе с позиция за мъртвата риба в река Девинска.

Публикуваме пълния текст на позицията на бутилиращата компания:

Ръководството и екипът на "Девин" ЕАД предприе незабавни действия за отстраняване на аварията, случила се на 04.08.2023 г. (петък) и същата е отстранена своевременно, съобщиха от дружеството.

Въпреки че все още очакваме резултати от стартиралите вътрешни и външни проверки, като компания с грижа и принос за местната общност, съжаляваме за инцидента и сме в активна връзка с всички заинтересовани страни: РИОСВ – Смолян, Община Девин и СЛР "Ловно-рибарско дружество" гр. Девин.

Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия участък, което се очаква да стартира в следващите няколко дни.

"Девин“ ЕАД е отговорна компания, която стриктно спазва всички законови изисквания и разпоредби. Провеждат се вътрешни ежегодни мониторингови програми и планове за управление на водите, включително чистота на речното корито и води на р. Девинска, както и отпадните води от дейността на предприятието. От 2021 година в компанията доброволно са въведени най-стриктни изисквания на Алианса за отговорно управление на водите

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    ХАХО
    А кой отрови раците в река Девинска изроди!? Едно време раците лазеха навсякъдe, дори и по пътеката към природната пътека към калето! Майка ви мръсна!
  • -2
    6
    Дора Петрова
    "СвръхАз", клоаката в България започна с анонимността 😡 Има закони, които в последствие не пречат на личните мотивация и инициатива!
  • -4
    5
    СвръхАз
    Стига! Комбината излеза, и се извини! Освен това се ангажира със зарибяване на засегнатия участък. Кога Монтюпе се извини, или Отгахим, или Лубрика?! Сменяни са помпи, нужно е време за настройки на филтри и други неща. Да не преекспонираме! Грешки стават.
  • 5
    4
    Дора Петрова
    А иначе мръсотията къде се излива? В друга река ли?
  • 3
    3
    Дора Петрова
    Битовката на "Девин" повлияла на водата в цялата река?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари