Мартин Кръстев се обесил заради афера с 250 000 лева

0
Журналистът е намерен увиснал на бесилото най-вероятно часове след изчезването си на 27 май
Журналистът е намерен увиснал на бесилото най-вероятно часове след изчезването си на 27 май

Известен журналист изчезна безследно във вторник вечерта, а само ден по-късно бе намерен обесен. 53-годишният Мартин Кръстев, който е сред основателите на „24 часа" и един от първите шефове на политическия отдел в ежедневника, е намерен увиснал на бесилото най-вероятно часове след изчезването си на 27 май. От МВР коментираха в петък, че той се е самоубил, но отказаха да дадат допълнителни подробности. Трупът е бил разпознат от жена, с която той имал интимни отношения в последната година, научи „Всеки ден".

Журналистът не е оставил предсмъртно писмо. Мобилният му телефон е бил изключен през цялото време. Той има възрастни родители, които късно в четвъртък са разбрали за трагедията със сина им. Ужасното е, че полицаите са ги уведомили след като информацията за самоубийството му вече е циркулирала из интернет медии.

Черната вест за смъртта на Мартин бе истински шок за журналистите и мълниеносно обиколи редакциите на столичните вестници. Дългогодишни колеги на Кръстев отказваха да повярват, че е прибегнал до това решение. „Та той беше над нещата, с чувство за хумор и самоирония, абсурдно е да стигне до там", чудеха се колегите му.

Приятели на Мартин Кръстев обаче издават, че в последните месеци той изпаднал в тежка депресия. За последно журналистът работел като управител на Академичното издателство на БАН. Именно там натрупал много горчилка, след като преди няколко месеца бил отстранен от поста по скандален начин. Честният и почтен Мартин бил обвинен, че е въртял далавери и е източвал издателството. Натопили го, че е участвал в афери за над 250 000 лева. Готвело се дори да му се повдигне официално обвинение за безстопанственост и да се депозира жалба до прокуратурата. Явно Кръстев не е издържал на срама от несправедливите обвинения и е избрал да се обеси, коментираха негови колеги. И настояват незабавно случая да се разследва, а ръководството на БАН да даде обяснение какво точно се е случило.

Мартин Кръстев бе обявен за издирване на 27 май вечерта, след като не се прибрал в дома си, а телефона му бил изключен. След като близките му направили безуспешни опити да се свържат с него и не го открили, обезпокоени потърсили помощ в столичното Първо РУ. Те се кълнат, че дългогодишният редактор не е пиел от години. „Не може и дума да става за самоубийство след употреба на алкохол" , категорични са те.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари