Мартин Димитров: “Турски поток” беше голяма грешка на ГЕРБ

0
Ние помогнахме на руснаците да заобиколят Украйна
Ние помогнахме на руснаците да заобиколят Украйна

Ние помогнахме на руснаците да заобиколят Украйна

След като влезе в сила на 13 октомври, допълнителната енергийна вноска върху руския газ, преминаващ през територията на България, предизвика оживени дискусии.

В интервю за ФрогНюз народният представител от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Мартин Димитров коментира новата мярка.

"Става въпрос за вноска, която касае транзита на руски газ през територията на България в размер на 20 лв./мВтч", обясни Димитров. "В периода на действие на тази мярка руският газ, който се транзитира през територията на България, ще бъде облаган с допълнителна енергийна такса."

Димитриев заяви, че мярката е "начин да защитим интересите си". Той обаче призна, че е възможно Русия да се опита да я избегне.

"Винаги, когато се въведе подобно допълнително облагане, този, който трябва да плати търси начини за неговото избягване", каза Димитров. "Искам да видя какво ще направят тези, които трябва да плащат - дали ще потърсят начин и какво ще направят, за да опитат да намалят плащанията си."

Димитриев също така коментира тезата, че с въвеждането на вноската България започва да изкупува греховете си по построяването на "Турски поток".

"Винаги съм казвал, че българската част на "Турски поток" беше много голяма грешка", каза Димитров. "Ние помогнахме на руснаците да заобиколят Украйна. Това е грешка на правителствата на ГЕРБ."

Димитриев не разкри къде ще отидат допълнителните постъпления от вноската. Той заяви, че е задал въпрос към Министерството на енергетиката, но все още няма отговор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Ех, "малтинчо", мамин-сладък...
    Боже, прибери си вересиите, че бактън вече от тези евроджендърчета недоклатени, жълтопаветници недокъпани! Полза за Родината от тях - йок, а вредите - огромни! Анадънму?👹👹👹
  • 11
    1
    фена на Путин
    Кой точно си ти, че си мислиш, че ще спреш Руснаците да обикалят когото си поискат ? Те обиколиха половината планета и санкциите срещу тях и русофобията и всичко и си вършат тяхната работа по опазването на суверенитета си без да им трепне окото. Ти обаче, фъфльо въшлясал, си се припомислил, че си осъществил някаква фундаментална помощ, без която видиш ли, нямало да се случи. Наглоста, която демонстрирате, копае политическите ви гробове. Жалки сте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари