Мартин Димитров: Искам вторият мост над Дунав при Русе да стане изключителен приоритет

1
Румънците нямат интерес от това, трябва ни министър, който да ги натиска ежеседмично, смята русенският депутат
Румънците нямат интерес от това, трябва ни министър, който да ги натиска ежеседмично, смята русенският депутат Снимка: Фейсбук

Румънците нямат интерес от това, трябва ни министър, който да ги натиска ежеседмично, смята русенският депутат

До момента няма подписано споразумение с румънското правителство за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе. Това стана ясно след отправен въпрос от народният представител Мартин Димитров към служебния транспортен министър Христо Алексиев. "Разчитам, че с включването в процеса на Европейската комисия, ще се получи по-бързо развитие”, каза в интервю за Дарик радио Мартин Димитров.

По думите на Димитров след влизането на страната в Шенген, което би станало по-бързо при управление на ПП - ДБ, освен магистралата Русе - Велико Търново е задължително да се изгради и нов мост при Русе.

Много ни е необходим транспортен министър от ПП - ДБ, защото в разговорите с Румъния, за да постигнем по-лесно тяхното участие в този процес, са необходими регулярни срещи. Трябва ни министър, който да звъни всяка седмица и да прави срещи по темата, нещо, което служебното правителство не прави. Румъния няма пряк интерес да подпише веднага, оставам с това впечатление. А искам тази тема да я превърнем в изключителен приоритет”, каза Димитров.

Според него нов мост при Русе означава облекчаване на транспорта на стоки по коридора от Азия към Европа. Той има своите измерения и в сектора сигурност, затова според русенския депутат и НАТО и Европейската комисия биха подпомогнали този процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Русенец
    Щом за една келева тръба затварят цял булевард за цяло лято, за колко ли дълго ще затворят р. Дунав, да вдигнат втори мост над нея?
  • 2
    6
    Русенец
    Искал бил. А пита ли русенци или мнението ни е без значение?
  • 22
    5
    Абе
    Стига с това заиграване, то не бяха мостове, ферибот, трафик, такси на Дунав мост и какво ли не от Събевци, Белчевци-Кесийковци, Мартинчовци, Гошковци мамини синчета. Ясно е, че нищо няма да стане, а само търсите да извлечете лична изгода от проблемите на Русе и русенци. А Румъния си строи железопътна линия от летището в Букурещ до Гюргево и Русе, гради си инфраструктура и си прави сметка на икономическите интереси и как да привлече пътници и работници от България. Вие си говорете, че си нямате друга работа. Мърльовци!!!
  • 9
    4
    daskal
    Абе, момче, какъв втори мост те е патил? Дай да започнем с нещо по-просто. Например да пооправим улиците и пътищата, че е разорано навсякъде.
  • 8
    3
    Гражданин
    От един Христопродавец и вероотстъпник чакайте само лъжи.Загрижил се Мартинчо за Русе.Пък и какво общо има с Русе,та е избран от нашия град.Сигурно,колкото и останалите хубавци и хубавици.А магистралата дето я отлагате постоянно,а лошият трафик/къде е ферибота на оня сектант Събев/?Скрийте се всичките лъжци и измамници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари