Мартин Димитров: Има хора в ГЕРБ, които не искат да продължи това правителство

1
Според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не, каза депутатът от "Демократична България”
Според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не, каза депутатът от "Демократична България” Снимка: "Демократична България"

Според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не, каза депутатът от "Демократична България”

"Смятам, че има хора в ГЕРБ, които не искат да продължи това правителство" , заяви Мартин Димитров - депутат, ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България” в "Денят започва" по БНТ.

"Какво се промени в последно време? Какво е различно? Различното е това, което се случи в София. ГЕРБ формира мнозинство в общинския съвет, което мнозинство е изцяло под контрола на ГЕРБ. Това стана заедно с БСП, "Възраждане", ИТН и ВМРО, който се представяха за опоненти. Очевидно е имало много тайни срещи. Защото няма как да избереш всички председатели на комисии без това да е организирано, да е имало много тайни срещи, подготовка", посочи Димитров.

"И ГЕРБ сега се питат защо, ако са го направили в общинския съвет да не опитат да го направят и в Народното събрание?", пита депутатът от ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България”.

По думите му преговори "официално не сме видели да се водят".

"Как избираш за няколко часа председатели на всички основни комисии, ако това не е подготвено?", пита Димитров.

И отговаря: "Естествено, че е било разпределено между ГЕРБ, "Възраждане" и БСП".

Според Мартин Димитров на ГЕРБ тежат взаимоотношенията с коалиционните партньори.

"Познавайки добре ГЕРБ според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не", каза Димитров.

"Ние имаме с ГЕРБ много важни различия като това тези регулатори те ги назначиха. Ако има ново правителство - това няма да продължи така. Ще има нови регулатори", категоричен е той.

Димитров посочи, че ГЕРБ никога не са излизали и казвали, че например "КЗК което не работи на нас не ни харесва".

"Ако това правителство продължи всички регулатори ще бъдат сменени и то по начин, който ще се търси качество и работа оттук нататък", акцентира Мартин Димитров.

"Сегашните регулатори са назначени от ГЕРБ, често с БСП, винаги с ДПС и въпросът е тази промяна могат ли да я допуснат?"

"Една от причината да има толкова голямо напрежение сега и да не се иска да продължи правителството е, че ако продължи тези регулатори ще бъдат сменени", заяви депутатът.

Мартин Димитров посочи, че "в никакъв случай не искаме на всяка цена да управляваме с ГЕРБ".

"Искаме да продължи това правителство само и единствено, ако то ще произвежда резултати като Шенген, Еврозона, продължение на съдебната реформа и битката с корупцията, регулатори, които да започнат да работят", посочи депутатът.

"Поели сме ангажимент тези перки да бъдат толкова навътре в Черно море и да не се виждат. Но все пак има хора, които са против тях и в Народното събрание. Те не искат ядрена енергетика, те искат Белене", каза Мартин Димитров.

"Ако се продаде на Украйна оборудването на Белене е доброто развитие, защото виждате, че пазар за това няма", посочи депутатът.

В "Денят започва" Мартин Димитров коментира и актуални теми, свързани с енергетиката.

"Наистина има забавяне, което трябва да бъде преодоляно", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    пацо
    Дебелак на другите избори ела пак да се разхождаш в ГРАДА ше ти счупем кпатуната врътиопашковец
  • 5
    1
    МаЛтинчо,
    Що си мислите, че другите са длъжни само да ви легитимират глупостите?!? Особено пък след клетвите ви как ще ги съдите, как нивгаш с тях коалиция?!? На всичко отгоре сте и по-малко, а както вървят нещата ще ставате все по-малко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари