Мартин Димитров: Докато Пеевски кара влака на ГЕРБ, ние нямаме работа с тях

0
Депутатът от ПП-ДБ обясни, че никой не е предполагал, че договорът с „Боташ“ ще бъде подписан
Депутатът от ПП-ДБ обясни, че никой не е предполагал, че договорът с „Боташ“ ще бъде подписан Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ обясни, че никой не е предполагал, че договорът с „Боташ“ ще бъде подписан

Докато Пеевски кара влака на ГЕРБ, докато той им определя решенията, аз не виждам какво можем да правим с тях“. Така депутатът Мартин Димитров обясни възможността ПП-ДБ и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите след предсрочните парламентарни избори.

В студиото на „Без претенции“ по Дарик Димитров заяви, че с ГЕРБ са работили по реформите, но съпредседателят на ДПС Делян Пеевски им е „дръпнал ръчната спирачка“.

„Ние установихме, че това не се е случило по някаква случайност, а защото Пеевски е поискал това от тях“, обясни депутатът.

Той направи ретроспекция политическия живот у нас напоследък, като уточни, че при последния служебен кабинет на Румен Радев, държавата е била докарана почти до фалит.

„Помните, че обявиха 6,4% дефицит в държавния бюджет. И ние имахме следния избор – или да оставим държавата да фалира и да казваме, че е виновен Румен Радев и неговото правителство, или да създадем правителство, което да поеме отговорността и да извадим държавата от тази финансова ситуация“, заяви Мартин Димитров.

Той подчерта, че макар да е било много „изкусително“ вината да се хвърли върху президента, ПП-ДБ са решили не само да се занимаят с тежкото финансово състояние на България, но и да работят в посока Шенген, еврозоната и съдебна реформа.

„Напълно съзнавам, че когато това е станало в съвместна работа с ГЕРБ, има хора, които основателно задават редица въпроси, но пак казвам – изборът беше между две състояния“, каза депутатът.

Той подчерта, че за да се стигне до предсрочни избори вината носи ГЕРБ.

Отиваме на избори изключително по вина на ГЕРБ, които за да не продължат реформите - помните какво казаха те: да си остане старото правителство, премиер да е Денков, но да спрат реформите. Това с реформите те не го казаха ясно, но го казвам аз, за да чуят вашите слушатели за какво става въпрос. Т.е. те ни предложиха да запазим кабинета, но реформите да спрат“, обясни Димитров.

Според него в момента ГЕРБ имат цялата власт в държавата. Държат 99% от регулаторите, ВСС, главния прокурор и, ако искат спиране на реформите, ще им е изгодно държавата да влезе в спирала от избори.

За социологическите проучвания, които дават близо 10% разлика между ПП-ДБ и ГЕРБ, Димитров каза, че ще се опитат да отговорят на хората защо ГЕРБ отказаха да подпишат споразумението за реформи, тъй като в медиите този въпрос оставал без отговор, а на преден план се изнасяли скандали.

Депутатът коментира и договора с турската енергийна компания „Боташ“. Той е сключен от служебния министър Росен Христов от кабинета, назначен преди конституционните промени от президента Румен Радев, без „Българския енергиен холдинг“ (БЕХ) да бъде информиран.

„Това е още един пример какво са правили служебните правителства на Румен Радев. И още един пример, че наследството, което те са оставили е наистина проблемно“, каза Димитров.

Той заяви, че договорът е бил пазен в тайна без да бъде уведомено 48-ото Народното събрание.

Депутатът определи договора като „скандален“ и хвърли вината изцяло на служебния кабинет на президента тогава.

Димитров подчерта и, че в НС не им е „минало през ум“, че служебен кабинет, чиято основна задача е да организира провеждането на избори, ще подписва договори и то дългосрочни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Hadano
    Този влак скоро ще дерайлира и то с огромни щети!!! Не само материални!!!
  • 1
    2
    Анонимен
    Точно така!
  • -1
    1
    МаЛтинчо бе,
    Как девет месеца можехте да си имате работа с тях, че и „мазни кафенца“ си пиехте заедно?!? Де гиди мушмуроци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари