Март започва с динамично време

1
Не се очаква трайно застудяване, прогнозира синоптикът Анастасия Кирилова
Не се очаква трайно застудяване, прогнозира синоптикът Анастасия Кирилова Снимка: БГНЕС

Не се очаква трайно застудяване, прогнозира синоптикът Анастасия Кирилова

Февруари завършва с топли дни и като цяло студът по всичко личи, че остава в миналото. Март също идва с топли дни, но и с валежи.

"Доста топъл беше февруари и може да се каже, че откакто има измервания, това е един от най-топлите февруарски месеци. Последният подобен по температури беше 2016 година", заяви синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова в предаването "Директно".

Март, който е типично нестабилен месец, вещае добър климат за началото на месеца и по-специално в дните покрай 3 март.

"Няма да е разочароващо времето за пътуване. На 1 и 2 март ще бъде значително облачно, ще има и слаби валежи. На 3 март очакваме разкъсване и намаление на облачността, има и малка вероятност за валежи, главно в планинските райони. Предполагам, че и тържествата на Шипка ще бъдат съпътствани от слаб валеж. Обикновено там времето е доста неприятно на 3 март, но този път времето ще е по-меко", каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

На 7 март очакваме валежи от сняг в някои райони на България, но той няма да се задържи за дълго, тъй като дневните температури няма да се задържат ниски.

"Динамиката в атмосферните процеси ще бъде доста голяма през този месец, но трайно застудяване не очакваме", допълни синоптикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари