"Маркет Линкс": 6 партии влизат в следващото Народно събрание

0

6 сигурни партии влизат в следващото Народно събрание, ако предсрочните парламентарни избори са днес

Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

"Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа.

Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа.

"Възраждане" е на пето място - с 8,4 процента.

С десета по-малко е резултатът на "Демократична България" - 8,3 на сто.

Това са нагласите сред гласуващите.

Под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е "Български възход" - с 3,9%, "Има такъв народ" събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват.

Каква е мобилизацията за изборите: Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто.

13 процента със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Гошо куче лошо
    Това подреждане е пълен ташак. Борисов освен да продължи да дебелее, нищо друго не може да направи. Цъкай минуси Емо, за едната заплата работиш момче.... това ще ти остане посерко.
  • 5
    5
    Факт
    При условие, че тази и други социологически агенции не познаха на предишните два избора, се чудя кой още им вярва. Май, който плаща той си подрежда удобно резултатите от проучването и разчита на гласоподавателите, които ги гледат и гласуват винаги за първи. Така че, хора, използвате главите си и гласувайте с разума си, а не като стадо овце, за каквито ви вземат с това проучване.
  • 4
    4
    Радвайте се!
    Радавйте се, българи! Ликуй, народе! Чалгарската сбирщина на Сакатото учиндолско чудовище, долните и мръсни палачи, които изпълниха мократа поръчка на мутрите и на мафиотите - отколешни ортаци на Сакатия, със сигурност вече са на бунището! Със сигурност Хаджи Тошко с просташкия и каруцарски език няма да се разпорежда повече в парламента като пъдарин в лозето на дядо си на село, Балабана Джебчията няма да пребърква джобовете на околните и фъфлещата им чалгарска им Митева слугиня няма да плаши хората, понеже всички се разбягват, още от далече щом я видят, страх ги е да не се нанижат като на шиш на дългия й нос! Чалгарската сбирщина е на бунището, българи! Ама, да не ги жалим! Все пак, доста милиони прибраха за мократа поръчка, която прилежно изпълниха!
  • 7
    3
    KajI
    Българското общество допусна да бъде ПАК излъгано от американски агенти/шпиони! Сънародници, толкова ли не виждате, че пп-тата, герб, дб-тата (ристюфци, мирчефци, атанасофци), итн-та, бсп (крайно дясна партия) са американски партии, продукт на цру на сащ, финансирани от фондация "америка срещу България" и са ръководени от американското посолство?! Докога ще допускате тези изброени партии да влизат в парламента, като са американски партии?!
  • -5
    2
    5к0ф
    Скандалният кирил петкоф побесня: България трябва да приеме хомосексуализма, той е най-висшата форма на евроатлантическите ценности - избухна американският шпионин?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари