Марияна Николова в света на космонавтиката и изкуствените острови

0
Правителствата на Бойко Борисов заложиха за приоритет отношенията със Саудитска Арабия, като лично премиерът през 2017 година посети страната. Визита, която остава в историята, с оказаната чест на Борисов да участва в традиционния танц със саби
Правителствата на Бойко Борисов заложиха за приоритет отношенията със Саудитска Арабия, като лично премиерът през 2017 година посети страната. Визита, която остава в историята, с оказаната чест на Борисов да участва в традиционния танц със саби Снимка: Фейсбук

Няколко месеца преди края на управленския мандат вицепремиерката (по икономическата и демографската политика) и министър на туризма Марияна Николова записа редовната визита в Саудитска Арабия. Освен, че се срещна с колегите си, тя посети и древния град Ал Ула и областта в Кралство Саудитска Арабия

Домакините използваха момента да презентират пред нея едни от най-значимите си и интересни културно-исторически забележителности в региона, пише mediapool.bg. 

Освен срещи с ресорните министри за туризма и инвестициите, тя бе приета и от министъра на космонавтиката на Кралство Саудитска Арабия принц Султан бин Салман бин Абдулазис Ал Сауд. 

Принц Ал Сауд е най-големият син на краля, както и първият летял в космоса поданик на Саудитска Арабия, представител на Арабския свят.

Друг акцент от визитата ѝ бе срещата  с Джон Пагано, главен изпълнителен директор на проекта "Червено море". Николова обясни, че проектът е много амбициозен и иновативен, включващ изграждането на редица острови. По думите ѝ ще се превърне в топ туристическа дестинация.

"Силно сме впечатлени от инициираната от Н. Кр. В. Принц Мохамед Бин Салман стратегия за мащабно развитие на Кралството "Визия 2030", която предвижда цялостна концепция за модернизация в крак с бързо променящия се съвременен свят, както и с реализацията на амбициозния мега проект "Червено море", обясни министър Николова и допълни, че изграждането на град, който да бъде високотехнологичен, екологично и енергийно обезпечен е едно амбициозно начинание.

Марияна Николова представи по време на срещите си в Саудитска Арабия възможностите за инвестиции. 

"Българското правителство е разработило и имплементирало изключително благоприятни условия за чуждестранни инвеститори, а страната ни е с най-ниския корпоративен данък от 10% в ЕС", обясни тя.

Не пропусна да обясни и за "уникалните природни условия и съхранена околна среда на България, която я прави подходяща за развитието на устойчив туризъм, базиран на производството на органични храни и минерална вода, заявих в хода на разговора".

Правителствата на Бойко Борисов заложиха за приоритет отношенията със Саудитска Арабия, като лично премиерът през 2017 година посети страната. Визита, която остава в историята, с оказаната чест на Борисов да участва в традиционния танц със саби. 

Израз на българското желание да реализира потенциала между двете страни е и назначението на Димитър Абаджиев за посланик там.

Това е поредната спирка от дългата кариера на Абаджиев, която мина през няколко партии и различни държавни назначения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари