Мария Капон: Само ГЕРБ не са съгласни заседанията да се водят в старата сграда на НС

0
Решението днес, за да сме в сградата на НС дойде с подкрепата от две други парламентарни групи, които са от статуквото
Решението днес, за да сме в сградата на НС дойде с подкрепата от две други парламентарни групи, които са от статуквото Видео: bTV

Всички без ГЕРБ са съгласни заседанията да се водят в старата сграда на НС

Това каза Мария Капон от "Изправи се. Мутри вън" след проведено техническо заседания с главния секретар на Народното събрание и администрацията. 

Тя уточни, че на него са били представители на всички политически формации, които влизат в парламента. 

"Предстои да се внесат предложения и да се реши как това ще стане, защото има аргументи, че нямало техническо обезпечение", добави Капон. 

"Искаме да сме в сградата на НС, а не в Партийния дом с мастодонта с петолъчките. Бяхме подкрепени и от БСП, и ДПС", каза още тя.

По-рано днес стана ясно, че първото заседание на 45 НС ще е в старата сграда на парламента.  Преустройството на зала "Света София" в бившия Партиен дом струва малко над 23 млн. лв. – 23 039 041 лв.

"Това, че някой е направил безумна инвестиция и е сложил журналистите в избата – го изкарваха като предимство. Тази зала освен техническо обезпечение и многото изхарчени пари, казват, че е имало едва ли не - място за журналистите - това чух на това заседание", обясни още Капон. 

Тя не уточни какво ще стане с бившия партиен дом, но загатна, че е възможно там да заседават комисии.  Според нея в сегашното положение след изборите решението е в обединението и отрече да има скандал в "Изправи се. Мутри вън".

"Решението днес, за да сме в сградата на НС дойде с подкрепата от две други парламентарни групи, които са от статуквото", добави Капон. 

Според нея трябва веднага да се  промени тренда на ваксинирането: "Искаме да се промени и логистиката, като се активират кметовете на малките населени места и да има мобилни групи, засега това, което имаме, е пълен хаос."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари