Мария Габриел: Мислите ли, че не ни следят в ЕС?

0
България трябва да говори в един глас за подкрепа на Украйна
България трябва да говори в един глас за подкрепа на Украйна

България трябва да говори в един глас за подкрепа на Украйна

„Визитата на президента Володимир Зеленски е много важна, мислите ли, че не ни следят в ЕС наистина за това как във вътрешнополитически план имаме унисон с външната си политика. Аз съм сигурна, че това са важни моменти, които не остават незабелязани.“ Това каза пред bTV вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„Така че за да продължим с приоритети и Шенген, еврозона на мен ми се иска най-много това – България да е партньор, който не се оправдава, а задава посока и води със себе си факти“, добави тя.

"България трябва да говори в един глас за подкрепа на Украйна", каза още Габриел.

Тя обясни, че украинският президент е дошъл у нас по покана на правителството, защото от изпълнителната власт зависи каква помощ ще бъде оказана на страната.

„Трябва много ясно да го кажем, че е важно България да изпраща сигнал, че може да говори в един глас така, както го правят парламентът, изпълнителната и президентската институция, и ето това на мен би ми се искало да се случва по-често. Като говорим в един глас и тогава няма да си задаваме въпрос кой кого е поканил, а ще си говорим за интереса на държавата, за позиционирането на България като активен член на Европейския съюз и НАТО, като това да преобърнем представата на много, не само в Европа, но и света, че България може да бъде равностоен партньор“, заяви още вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    3
    Читател
    По конституция, президент на чужда държава,трябва да бъде поканен от президента на България Р.Радев,ако той прецени,че срещата ще бъде в полза и от значение за нашата страна.ВРИД длъжността премиер,заедно с врид министър на отбраната,решават пренебрегвайки държавния ни глава,да поканят майданския президент ЗЕЛЕНски,който дойде с дълъг списък да моли за оръжие, по възможност ново и в голямо количество.Този беше много арогантен при срещата си с Р.Радев.Държеше се,все едно,че сме длъжни да предоставим оръжие каквото пожелае и колкото пожелае.
  • 10
    2
    плюс-минус
    Бившият еврокомисар с десетките хиляди евра месечна заплата мисли едно, а българинът с мижава пенсия или заплата - съвсем друго.
  • 12
    1
    От мен
    Да ви ЕПМ, продажни изроди! Вие НЕ сте българи! Вие сте ИЗРОДИ, мислещи само за собствените си изгоди и банкови сметки! Такива ВИНАГИ са свършвали безславно, с куршум в тила! Но и вашият час ще удари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари